Overzicht Fjell Tours Zomerreizen 2019....!

Een overzicht van de actieve zomerreizen van Fjell Tours in 2019 met de aanvangsdata van de reis. De vermelde bedragen in de tabel is de prijs voor deze reis.
Alle bedragen in onderstaande tabel zijn in euro's.

  Juni Juli Augustus September  Prijs 
 per 
 Reis 
 code 
16 23 30 7 14 21 28 4 11 18 25 1 8 15 22
15-Daagse Vakanties  
 A  Kayak/Wandelreis Jotunheimen       1100   1100   1100   1100            persoon   KJ19A 
 B  Kayak/Wandelreis Noord Noorwegen-Lofoten                                persoon    
8-Daagse Vakanties  
 C  Kayak/Wandelreis Jotunheimen   600 600 600 600 600 600 600 600 600 600 600 600 600    persoon   8J19C 
 D  Wildwater Kayak Trektocht 416 416 416                          persoon   WT19D 
 E  Kayakvakantie voor Gevorderden                                persoon     
 F  Herfst Bergwandelen in Rondane                         380 380 380  persoon   HW19F 
 G  Herfst Bergwandelen en Kayakken/Kanoen in Rondane                         395 395 395  persoon   HK19G 

Indien mogelijk kunnen de aanvangsdata nog veranderd worden. Dus komt de aanvangsdata niet overeen met jouw vakantie periode, neem dan contact op, misschien kan de aanvangsdata aangepast worden.

Terug naar het hoofdmenu

Kamperen tijdens de vakanties

Bij de zomervakanties van Fjell Tours vinden de meeste overnachtingen plaats in tenten op campings of bij berghutten. De tenten die Fjell Tours hiervoor gebruikt zijn 2-persoons koepeltenten die snel op te zetten zijn (Voor alleen gebruik van een 2-persoonstent geld een toeslag per vakantie). Bij elke vakantie gaat er ook een grote leeftent mee van Fjell Tours. Deze grote tent is handig om in te eten als het slecht weer is buiten of als het wat kouder wordt. Alle kookspullen met kooktoestellen zijn in de grote leeftent aanwezig.
Meestal wordt er een gemeenschappelijke etenspot gemaakt, maar je kunt ook zelf apart eten koken. De etenspot bedraagt ± € 8,50 per dag en iedereen helpt een handje mee met koken of afwassen. Als de overnachting plaatsvindt in een bemande berghut kun je niet gebruik maken van de etenspot en eet je in de berghut zelf. Voor het eten in de berghut moet je rekenen op ca € 20,- / € 35,-.

Klik op de foto
  Voor het kamperen moeten de deelnemers zelf een slaapzak en slaapmatje meenemen (een uitvoerige paklijst ontvangen de deelnemers bij boeking). Omdat het 's nachts flink kan afkoelen in Noorwegen adviseren wij een slaapzak mee te nemen die nog comfortabel is bij enkele graden onder nul. Ga dus uit van de comfortwaarde van de slaapzak en niet van de extreemwaarde van de slaapzak (deze fout wordt vaak gemaakt).

Op veel campingplaatsen is het mogelijk om 's avonds een kampvuur te maken langs een rivieroever, een leuke bezigheid om de dag mee af te sluiten.

Vervoersmogelijkheden naar Noorwegen

De deelnemers dienen met eigen vervoer, bus, trein of vliegtuig naar Noorwegen te komen. Fjell Tours kan meer informatie hierover geven en eventueel carpooling organiseren. Deelnemers die willen carpoolen kunnen dit vermelden op het inschrijfformulier.
Afhankelijk van hoe je reist (auto / bus / boot) variëren de reiskosten van Amsterdam naar Rondane v.v. incl. bootreis van € 80,- tot € 230,-. De reistijd bedraagt ca. 30 uur (incl. 1 overnachting). Tijdens de bootovertocht kan je uitrusten of slapen. Vanaf Oslo kun je al snel genieten van het Noorse landschap. Als je 's avonds arriveert in Rondane zal één ding je meteen opvallen: het wil maar niet donker worden terwijl het al lang laat in de avond is volgens jouw horloge. 's Zomers wordt het in Noorwegen 's nachts nooit echt donker waardoor de dagen extra lang lijken.
Als je met de auto naar Noorwegen gaat is het prettig een bootovertocht van te voren te boeken. De auto route via Puttgarden (met korte bootovertocht van ± 50 min.) en Malmö is ook mogelijk maar is een grote omweg en je moet extra kilometers rijden. De bekendste bootovertochten zijn naar Zweden en Noorwegen, zo'n bootovertocht is te boeken bij één van de twee ferry maatschappijen; Stena Line of Color Line AS.

Fjell Tours kan eventueel ook advies geven aan deelnemers die met het vliegtuig willen gaan.

Natuur en Veiligheid

De deskundige begeleiders en instructeurs van Fjell Tours werken volgens strenge veiligheidsrichtlijnen, met goed materiaal, veilige methodes en ontzien de natuur. De veiligheid van de deelnemers en de natuur staan bij Fjell Tours hoog in het vaandel.

 
Klik op de foto

Uitrusting

Bij alle activiteiten is het gebruik van de benodigde materialen en de hieronder vermelde uitrusting voor de deelnemers bij de prijs inbegrepen:

Kayak / Kano-uitrusting : wetsuit en kano-anorak,kayak/kano, peddel, zwemvest, helm, spatzeil en waterdicht tonnetje.
Klim-uitrusting : klimgordel en helm.
Fiets-uitrusting : fiets, reparatie setje, fietstassen en helm.

Klik op de foto
 Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2019