Noord Noorwegen - Lofoten:
15 Daagse Kayak- en Bergwandelvakantie.Uitzicht vanuit de kajak op veel bergtoppen rondom de fjord.


De reis begint en eindigt in Bodo. In Bodo is een vliegveld met een snelle verbinding naar Oslo.
Vanuit Bodo zijn er zomers dagelijks meerdere bootverbindingen met Zuid-Lofoten.
Tijdens deze reis maken we ongeveer 3 dagen bergwandelingen in de mooie bergachtige omgeving van Bodo en 9 dagen bergwandelingen en kayaktochten op de Lofoten.
Afhankelijk van de weersvoorspellingen blijven we eerst in Bodo of gaan we gelijk naar de Lofoten.
Het is onmogelijk om een dag tot dagprogramma op te stellen. Het programma is zeer flexibel en wordt aangepast aan de omstandigheden ter plaatse.Een mooi zandstrand op de Lofoten.


Bergwandelen op de Lofoten-eilanden met zijn steile bergen die direct vanuit de fjord omhoog reiken is zeer indrukwekkend. Onderweg kom je heel veel verschillende landschappen tegenkomen. De warme golfstroom van de zee zorgt hier voor een aangenaam klimaat gedurende de zomermaanden.
Je zult veel foto's maken tijdens deze reis, het blijft 's nachts namelijk gewoon licht hier! Het gevoel van tijd ervaart je hier anders, als het nacht is staat de zon hier nog steeds laag aan de horizon. Je went hier snel aan en het is bovendien erg makkelijk met het kamperen.
Lofoten bestaat uit 4 grote eilanden die met bruggen en tunnels met elkaar zijn verbonden en 2 kleine eilanden die alleen met de boot zijn te bereiken. Lofoten heeft een rijke vissersgeschiedenis en vissen is nog steeds de voornaamste bron van inkomsten voor deze eilandbewoners.


Prachtig uitzicht op de Lofoten.


Het kayakken (in 1 en 2-persoons kayaks) doen we hoofdzakelijk in de fjorden. We gaan 6 dagen tochten maken met de kayak eventueel gecombineerd met korte bergwandelingen. Indien nodig vervoeren we onze bagage in de kayak. Het uitzicht vanuit de kayak op de steile bergtoppen van Lofoten is zeer speciaal, het is dan ook aan te bevelen om een waterdichte camera mee te nemen.
Tijdens de kayaktochten gaat de reisbegeleider altijd mee.
We zullen hoofdzakelijk in het zuidelijk gedeelte van de Lofoten kayakken en bergwandelen. Hier zijn namelijk de karakteristieke steile bergtoppen te zien in combinatie met de fjorden die Lofoten dat speciale karakter geven. Alle bekende fotos over de Lofoten zijn eigenlijk allemaal in Zuid-Lofoten gemaakt. Bovendien is het in Zuid-Lofoten vaak beter weer dan in de Noordelijke Lofoten.

Het visserdorpje Reine in Zuid-Lofoten is erg bekend en wordt het 'Veneti' van Noorwegen genoemd. Het eiland is smal met veel fjorden waar de bergpieken vanuit de zee steil omhoog reiken.
Op dit eiland zijn ook veel vogels. De bekende Papagaaiduiker kan je hier ook tegenkomen.Het mooie eiland Vaeroy (Lofoten links op de achtergrond).


Je wandelt met een routebeschrijving en een licht rugzakje de dagtochten. De reisbegeleider zorgt voor bagagevervoer en inkopen van het eten (een gemeenschappelijke etenspot is mogelijk). De reisbegeleider zal vaak ook meelopen om je de mooiste plekjes te laten zien.
Je komt heel veel mooie uitzichten tegen waar je het liefst uren zou willen zitten. Je kijkt uit over kleine vissersdorpjes, groene berghellingen, steile bergtoppen en een blauw/groene zee. Je ziet brandinggolven van de oceaan die breken op de rotsen, Maar je ziet ook mooie rustige zandstrandjes en lagunes met mooi zwemwater.
En van de campings waar je overnacht ligt ook aan de oceaan met de mogelijkheid om de tent op te zetten op een zandstrand. Veelvuldig kan je 's avonds genieten van schitterende voorstellingen die de laagstaande zon geeft. Lofoten is dan een stukje paradijs op aarde.


Mooie vergezichten over eilanden en over de zee.

Dit is een kampeerreis met overnachtingen op campings in 2-persoons tenten en er is een grote leeftent waarin gekookt wordt. Tegen meerprijs (betaling ter plaatse) kan elke overnachting ook in campinghuisje plaatsvinden. Bij elke camping is het mogelijk om in een huisje te slapen, dus als het slecht weer is kunnen de deelnemers (of een aantal deelnemers) besluiten om die dag in een huisje te slapen. Dit kan per dag afgesproken worden.
Indien we een meerdaagse kayak/wandeltocht gaan maken overnachten we op een wildkampeerplek langs de fjord. Bij mooi weer kunnen we ook een 2-daagse bergwandeling maken met overnachting op een zeer mooie zandstrand (met gras) direct aan de zee.
De bergwandelingen kunnen ook langs berghutten gaan waarin we dan kunnen overnachten (meerdaagse bergwandeling).
Als het weer het toelaat is het ook erg mooi om een bergwandeling te maken op het eiland Vaeroy en aldaar veel papagaai duikers te zien.
De reisbegeleiding beschikt over veel wandelervaring in dit gebied en kan indien nodig het programma aanpassen.

Voor deze reis moet je kayak- en bergwandel ervaring hebben. Zeekayak ervaring hoeft niet (vlakwater of wildwater ervaring is genoeg)
Heb je nog geen kayak ervaring: Fjell Tours kan in Nederland kayaktrips organiseren om deelnemers enige kayak ervaring te geven. Neem hiervoor tijdig E-mail contact op met Fjell Tours.
Voor meer informatie kan je ook een email sturen naar Fjell Tours.
Bergwandelen op de Lofoten.


  Aanvangsdata 2017:
 •   Juli: 9, 23
 •   Augustus: 6, 20

  De prijs van deze 15-Daagse Kajak/Bergwandeltrektocht bedraagt 1300,- p.p.
  Reiscode: KL17B

    Inbegrepen:
 • Overnachtingen op een camping in 2-persoons tenten *, tijdens een meerdaagse kayak- en/of bergwandeltocht overnachten we op wildkampeerplekken langs de fjord of op zandstrandjes met gras aan de zee.
 • Alle transfers per bus/boot tijdens de reis.(ook de overtocht van Bodo naar Lofoten en terug).
 • Deskundige Nederlandse begeleiding.
 • Gebruik van kookspullen en tenten,
 • Gebruik van een 1-2 persoons kajak, peddel, zwemvest, spatzeil, wetsuit en eventueel helm .
 • Uitgebreide wandelroutebeschrijving indien nodig (vrijwel altijd gaat er begeleiding mee)

    Niet inbegrepen:
 • Vliegreis van Amsterdam naar Bod v.v. met de SAS / KLM of Norwegian ** (bedraagt ongeveer 400,-)
 • Eventuele boottocht naar het eiland Vry.
 • Eventuele berghutovernachting tijdens een meerdaagse bergwandeltocht.
 • Maaltijden (gemeenschappelijke etenspot mogelijk, ca. 8,50 per persoon per dag. )
 • Toeslag 1 persoons tent/eigen tent 72,50

    Aantal deelnemers: min. 4, max. 10
 • * Tegen meerprijs zijn deze overnachtingen mogelijk in campinghuisjes. Dit kan ter plaatse besloten worden
  ** Informatie vliegreis Schiphol-Noord Noorwegen/Zweden of andere vervoersmogelijkheden.


  Hieronder nog een aantal foto's.

      * Klik hier voor een uitgebreide fotopresentatie over Lofoten/Noord Noorwegen.  Mooi zandstrand onder de steile rotsen.
  Kampvuur op het strand en genieten van een mooie zonsondergang (zie volgende foto).
  Zonsondergang op de Lofoten.  Steile bergen komen vanuit de zee omhoog.


  Laatst bijgewerkt op: 10 Januari 2017


  Terug