8-Daagse Herfst Bergwandeltocht Rondane

In september is de herfst ingetreden in Noorwegen en kunnen we genieten van een prachtig kleurenscala die dat met zich meebrengt. De planten, struiken en bomen beginnen te verkleuren van heldergeel naar oranje tot diep rood. Het Nationale park Rondane is dan op z'n mooist met vele herfstkleuren en met de eerste poedersneeuw boven op de hoge bergtoppen. Omgeven door hoge bergen lopen we langs meren en rivieren en trekken over hoogvlaktes met een prachtig uitzicht op de bergen.


Prachtige herfstkleuren overal waar je kijkt.

Vanaf onze vaste verblijfplaats, een campinghuisje maken we dagtochten in de omgeving. Eventueel maken we eerst een korte busrit om daarna via bergwandelpaadjes terug te lopen naar ons huisje. We blijven hoofdzakelijk tussen de bomen lopen of net boven de boomgrens, om zoveel mogelijk van de herfstkleuren te genieten.
We nemen de tijd om mooie herfstfoto´s te maken. Alhoewel alle wandelingen over bergpaadjes gaan zullen we soms even van het pad af gaan om net die ene mooie foto te maken. ´s Avonds, terug bij de hut, kunnen we de foto´s al bekijken.

Indien gewenst kunnen we ook een keer overnachten in een van de kleine berghutjes die in de omgeving te vinden zijn. We moeten dan wel ons eigen eten meenemen. In deze hutjes zijn wel kooktoestellen, bedden en een kachel aanwezig.
Deze hutjes liggen onder de boomgrens en zijn dus omringd met bomen in de herfstkleuren.
Gedurende alle dagen loopt er een Nederlandse begeleider mee. Het gebied is zeer afwisselend qua natuur. De ene dag kunnen we genieten van grillige rotsmassieven langs kleine bergmeertjes om de volgende dag door het bos naar een hoogvlakte te lopen met uitbundige herfstkleuren.

Klik hier voor een korte foto impressie van de Herfst Bergwandeltrektocht.

Omdat we hoofdzakelijk dagtochten maken is het mogelijk om met een vrij lichte rugzak (± 8 kilo) te lopen. De hoogteverschillen zullen niet al te groot zijn omdat we grotendeels door de dalen en over hoogvlaktes trekken, die golvend tussen de bergen doorlopen. Per dag lopen we tussen de 4 en 7 uur.
We overnachten op een camping in een campinghuisje. Er is elektriciteit, een mogelijkheid om te douchen en we eten bijna altijd gezamenlijk.

  Aanvangsdata 2019:
 •   september: 8, 15, 22

  De prijs van deze Herfst Bergwandeltrektocht bedraagt € 380,-,- p.p.
  Reiscode: HW19F

    Inbegrepen:
 • 7 overnachtingen in berghutten op meerpersoonskamers
    
 • deskundige Nederlandse begeleiding/gids

    Niet inbegrepen:
 • heen- en terugreis vanuit Nederland *
 • maaltijden (gemeenschappelijke etenspot mogelijk in de onbemande berghutten)

    Aantal deelnemers: min. 5, max. 18 (max. 8 deelnemers per begeleider/gids)
 • * Informatie vliegreis Schiphol-Oslo of andere vervoersmogelijkheden.

  Terug
  8-Daagse Herfst Bergwandeltocht met Kayakken in Rondane

  De herfstkleuren van de bomen die langs bergmeertjes en riviertjes staan zijn vaak mooier en intenser van kleur. Om deze herfstkleuren vanuit de kayak of kano te bekijken is tijdens deze reis mogelijk. Het zijn geen wildstromende rivieren die we gaan bevaren, het zijn meertjes en langzaam stromende riviertjes. Deze riviertjes zijn ook met een 2/3persoons open canedese kano te bevaren. Het is mogelijk om vanuit je kayak/kano foto,s te maken. Een waterdichte camera meenemen is hiervoor wel handig.
  We maken gedurende 3 dagen dagtochten met de kano/kayak en genieten dan van de herfstkleuren vanaf het water. De andere 3 dagen maken we dagwandelingen met een dagrugzakje. Eventueel kunnen we een berghutje bezoeken, zoals beschreven in de hierbovenstaande reis "8-Daagse Herfst Bergwandeltocht Rondane".
  Bij deze reis zullen andere wandelingen gelopen worden dan bij de "8-Daagse Herfst Bergwandeltocht Rondane" zodat deelnemers, die dit willen een 15 daagse reis kunnen maken door deze 2 herfstreizen aan elkaar te koppelen.
  Verder is de hele opzet van deze reis gelijk aan de "8-Daagse Herfst Bergwandeltocht Rondane".
  We overnachten weer in een huisje op een camping in de omgeving van Rondane.
  De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met kayakken en/of kanoen.

    Aanvangsdata 2019:
 •   september: 8, 15, 22

  De prijs van deze Herfst Bergwandeltrektocht met Kayakken bedraagt € 395,-,- p.p.
  Reiscode: HK19G

    Inbegrepen:
 • 7 overnachtingen in berghutten op meerpersoonskamers
    
 • deskundige Nederlandse begeleiding/gids

    Niet inbegrepen:
 • heen- en terugreis vanuit Nederland *
 • maaltijden (gemeenschappelijke etenspot mogelijk in de onbemande berghutten)

    Aantal deelnemers: min. 5, max. 18 (max. 8 deelnemers per begeleider/gids)
 • * Informatie vliegreis Schiphol-Oslo of andere vervoersmogelijkheden.

  Terug


  Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2019