Langlauftrektocht Rondane 2


Tussen de bergen van Rondane.

Deze Langlauftrektocht start in het noorden van Rondane.
Bij gunstige sneeuwcondities starten we in Hjerkinn. Vanuit Hjerkinn langlaufen we omhoog in Zuidelijke richting. Achter ons hebben we een goed uitzicht op Dovrefjell, wat ten Westen van Hjerkinn begint. Na 400 hoogtemeters bereiken we het hoogste punt en dalen we af naar Grimsdalhytte. We zullen een klein stukje moeten lopen, omdat we een steile rivierbedding moeten oversteken voordat we Grimsdalhytte bereiken.


Tussen de bergen van Rondane.

Vanuit Grimsdalhytte gaan we verder naar het zuiden en bereiken via 2 beklimmingen en 2 afdalingen de berghut Doralseter. De laatste beklimming en afdaling gaat door Doralsglupen, een smalle kloof tussen een bergrug. Vanaf het hoogste punt in Doralsglupen heb je een mooi uitzicht op de hoge bergtoppen van Rondane. Dit uitzicht wordt, naarmate je afdaald naar Doralseter, alleen maar weider.


Pauze op een windstille plek.

Vanuit Doralseter gaat de langlauftrektocht verder richting Hovringen. We overnachten aldaar 2 nachten in de zeer luxe berghut Smuksjoseter. We maken een dagtocht in de omgeving van Smuksjoseter en eindigen deze langlauftrektocht op de laatste dag in Mysuseter. De laatste dagen is er variatie mogelijk in de route die we langlaufen, zonder dat we een route doen die in Rondane 1 wordt gelanglaufd.
Het kan zijn dat we de route van de eerste 2 dagen niet kunnen volgen: De route Hjerkinn-Grimsdalhytte-Doralseter kan door de wind grotendeels sneeuwvrij worden geblazen, waardoor er daar op veel plaatsen gewoon gelopen moet worden. Indien dit het geval is beginnen we deze trektocht in Hovringen en bezoeken we niet de Grimsdalhytte. We doen dan wel een dagtraject die ook tijdens Rondane 1 wordt gelanglaufd.


De bergtoppen bij Doralseter.

De langlauftrektochten Rondane 1 en 2 vinden hoofdzakelijk plaats boven de boomgrens. De langlauftrektocht Rondane 3 gaat vaker tussen de bomen door. Het grootste verschil zal zijn dat je bij Rondane 3 meer diepere sneeuw tegen komt en dat je iets meer beschermd bent tegen de wind. Fjell Tours is zeer bekend in het Rondane berggebied, vandaar ook deze 3 verschillende langlauftrektochten. Aan het begin en eind van deze reis overnachten we beneden in het dal in hutten met douche-mogelijkheid. Tijdens de trektocht overnachten we in onbemande berghutten. Smuksjoseter is bemand met douche/sauna mogelijkheid.

Voor meer informatie over de langlaufreizen in Noorwegen: Algemene informatie
Bezoek ook deze pagina voor informatie: Winter reizen


Terugkijkend op een paar mooie bergtoppen in Rondane.

  Aanvangsdata 2018:
 •   februari 18
 •   maart 4, 18

  De prijs van deze 8-daagse Langlauftrektocht in Rondane bedraagt 699,- p.p.
  Reiscode: TR18D

    Inbegrepen:
 • 8 daags verblijf van zondag tot zondag
 • 7 overnachtingen in berghutten in meerpersoons kamers
 • deskundige Nederlandse begeleiding/instructeurs

    Niet inbegrepen:
 • maaltijden (gemeenschappelijke etenspot mogelijk)
 • tourlanglauf-uitrusting (bij Fjell Tours te huur voor 102,-/week)
 • eventuele vliegreis Amsterdam-Oslo v.v.
 • aansluitend transfer vanaf het vliegveld v.v. 145,- p.p.
    (Bij late aanmelding voor deze reis kan de transfer duurder worden als de
     goedkope treintickets niet meer aanwezig zijn.)


    Aantal deelnemers: min. 4, max. 12 (max. 6 deelnemers per instructeur)
 • Terug


  Laatst bijgewerkt op: Augustus 2017