Noorwegen in de Winter

Fjell Tours organiseert sinds 1990 actieve en avontuurlijke zomer- en wintervakanties in Noorwegen, die je in aanraking brengt met de prachtige Noorse natuur in een grote verscheidenheid. In de zomer zijn er actieve vakanties op het gebied van bergwandelen, fietsen, kanoŽn en rotsklimmen.
In de winter zijn langlaufski's de manier om de Noorse natuur te ontdekken en optimaal te genieten van het landschap in sneeuwzeker Noorwegen.

Bijna alle langlaufreizen van Fjell Tours vinden plaats in het Gudbrandsdal, ten Noorden van Lillehammer.
Fjell Tours kiest voor het Gudbrandsdal vanwege:
 • de goede sneeuwcondities
 • de goede weersomstandigheden
 • de goede bereikbaarheid per auto, vliegtuig en trein
 • de grote beschikbaarheid van langlaufloipes
 • de goede mogelijkheden voor langlauftrektochten

  Klik hier voor een overzichtskaart van de langlaufgebieden.


 • Afdalen over harde sneeuw in het berglandschap van Gausdal.

  In oktober begint de eerste sneeuw te vallen en begint het winterplezier in Noorwegen. Dit duurt tot eind april waarna de lente zijn intrede doet. De donkere dagen rond kerst zijn in Zuid-Noorwegen vrij lang, het wordt om 8.30 uur licht en om 16.15 uur begint het donker te worden. In februari is het in Noorwegen al weer langer licht dan in Nederland en is de opbouw naar de midzomernacht (24 uur lang licht) al begonnen.

  In de winter liggen de temperaturen tussen de 0 en 20 graden onder nul. Koud zal je denken, maar door de lage luchtvochtigheid voelt het veel zachter en warmer aan dan in Nederland. Met de juiste kleding aan is het dan ook genieten van het langlaufen, in de natuur. Je merkt niet eens dat het vriest als de zon schijnt. Wij kunnen je een wintervakantie in Noorwegen dan ook echt aanbevelen.

  Terug


  Info Vliegreis

  De afgelopen jaren reserveerde Fjell Tours altijd de vliegtuigtickets van Amsterdam-Oslo v.v. bij de KLM of SAS. De prijs van het vliegtuigticket in 2008 was Ī Ä 250,- p.p. exclusief luchthavenbelasting. Vaak is het mogelijk om goedkopere vliegtuigtickets te krijgen als vroeg wordt geboekt.
  Fjell Tours kan aansluitend transfer v.v. vanaf het vliegveld in Oslo per trein/bus naar plaats van bestemming regelen. Hierdoor wordt de reistijd naar onze locaties sterk verkort. De prijs van de aansluitende transfer staat per reis apart vermeld. Eigen vervoer is ook mogelijk bij al onze reizen maar betekend vaak twee dagen extra reizen.


  Het bevestigen van de stijgvellen onder de tourlanglaufski's.


  Langlauf Uitrusting

  Bij alle langlaufreizen is het mogelijk de uitrusting bij Fjell Tours te huren. Voor de reis: Langlaufen in de loipe zijn dit: No-wax loipeski's met stokken en schoenen. Huurprijs per week Ä 61,-.
  Voor de langlauftrektochten zijn dit: Wax tourlanglaufski's met stalen kanten, tourlanglaufstokken, stijgvellen, schraper en waxkurk. Huurprijs per week Ä 67,-. Door stijgvellen te gebruiken kunnen we, zonder dat dit extra inspanning kost, steilere berghellingen met de ski beklimmen.


  Fjell Tours heeft nu voor iedereen een passende tourlanglaufschoen.

  De tourlanglaufschoenen kunnen ook bij Fjell Tours gehuurd worden, huurprijs per week Ä 35,-. Sinds de winter van 2008 heeft Fjell Tours het aantal lederen toerlanglaufschoenen meer dan verdubbuld. Fjell Tours heeft nu zonder twijfel de grootste voorraad lederen tourlanglaufschoenen van Nederland.
  Voorheen konden deze schoenen op de voorbespreking in Nederland gepast worden. Fjell Tours heeft nu alle schoenen in Noorwegen staan. Voor iedereen is een passende schoen beschikbaar in de maten 36 tot en met 48.
  De tourlanglauf-schoenen kunnen ook bij buitensportzaken gehuurd worden, informatie hierover wordt bij boeking toegestuurd.
   
  Klik op de foto

  Natuur en Veiligheid

  De deskundige begeleiders en instructeurs van Fjell Tours werken volgens strenge veiligheidsrichtlijnen, met goed materiaal, veilige methodes en ontzien de natuur. De veiligheid van de deelnemers en de natuur staan bij Fjell Tours hoog in het vaandel.  Het is niet altijd mooi weer, dit is het uitzicht met mist.

  Voorbespreking Wintervakanties

  Voorheen werd met alle deelnemers van de langlauftrektochten in Noorwegen wordt een voorbespreking gehouden in Nederland met als doel:

 • kennismaken met de andere deelnemers
 • verstrekken van aanvullende informatie o.a.: wat gaat er mee in de rugzak en kleding adviezen
 • eventuele vragen beantwoorden
 • eventueel passen van de tourlanglaufschoenen die bij Fjell Tours gehuurd kunnen worden.

  Deze voorbesprekingen worden vanaf 2009 niet meer gehouden. Het passen van de tourlanglaufschoenen die bij Fjell Tours gehuurd kunnen worden, gebeurd nu in Noorwegen. Van elke schoenmaat zijn meer dan genoeg schoenen aanwezig.
  Deelnemers ontvangen nu na aanmelding uitgebreide informatie over alles wat voorheen op de voorbespreking werd besproken. Eventuele vragen kunnen daarna altijd per email of telefoon worden beantwoord

  Terug


  Groeps Arrangementen

  Voor groepen vanaf 6 personen kan Fjell Tours een programma op maat samenstellen. Deze kunnen plaatsvinden in elk gebied van Noorwegen. Na overleg wordt een specifiek programma uitgewerkt dat aansluit op de wensen van de groep. Deze groeps-arrangementen kunnen het gehele jaar plaatsvinden.


  Groepsoverleg.

  Noorwegen is een fantastisch land met veel mogelijkheden voor actieve vakanties. In de zomer zijn er actieve vakanties op het gebied van bergwandelen, fietsen, kanoŽn en rotsklimmen.
  In de winter zijn langlaufski's de manier om de Noorse natuur te ontdekken en optimaal te genieten van het landschap. Een programma kun je samenstellen naar eigen idee of naar aanleiding van onze vaste programmaís.

  Voor persoonlijk advies: Stuur een email naar info@FjellTours.nl

  Terug


  Laatst bijgewerkt: Oktober 2011