Tourlanglauftochten in Innerdalen (Trollheimen)

Dit jaar is deze reis alleen te boeken als groepsreis, zie Groeps Arrangementen.

Innerdalen is een smal bergdal omringd door steile bergen. Innerdalen ligt aan de westkant van Trollheimen.
Klik hier
voor de overzichtskaart van de langlaufgebieden. Vanuit de Innerdalshut (ligt op 400 meter hoogte) maken we dagtochten naar de hoger gelegen berggebieden rondom Innerdalen. Tijdens de dagtochten hebben we alleen een dagrugzakje bij ons (bij de 2 daagse tocht naar Karvatn nemen we iets meer mee in onze rugzak) De berghellingen zijn hier steiler dan bij de andere tourlanglaufreizen (elke dag hebben we de stijgvellen nodig).De onbemande berghut in Innerdalen.

Innerdalen heeft 2 hutten die bij elkaar liggen. Een bemande hut en een onbemande hut. Wij maken gebruik van de onbemande hut. Als de bemande hut (douche en sauna) open is kunnen de deelnemers ook hier overnachten (tegen bijbetaling ter plaatse) Zowel de bemande hut als de onbemande hut is erg luxe uitgerust. De onbemande hut heeft electriciteit (licht), stromend water onder de hut!, mooie slaapkamers en een echte eetzaal, zie de foto presentatie. Dit is ongetwijfeld de best uitgeruste onbemande berghut in Noorwegen en gelegen op een zeer mooie plek.
Als de weersomstandigheden het toelaten maken we een 2-daagse langlauftrektocht met overnachting in de onbemande berghut Karvatn. Als we de bergpas oversteken naar Karvatn krijgen we een mooi uitzicht op de fjorden aan de zeekust. Deze hut ligt op 200 meter hoogte (sneeuwzeker!!). Deze hut heeft stromend water en douche met de mogelijkheid om brood/melk/eieren te kopen.Mooie uitzichten op de bergen aan de andere zijde van het Innerdal.

De transfer naar Innerdalen met trein en busje is vrij lang. Waarschijnlijk wordt er halverwege de transfer een dagtocht gehouden naar een bergtop in de omgeving van Oppdal en/of Sunndalsora. Vanaf het einde van de weg in Innerdalen is het slechts 3 km langlaufen over een traktor pad naar de berghut. Eventueel kan er vers eten meegenomen worden naar de hut met 1 of 2 sleetjes, in de onbemande berghut is natuurlijk het normale eten te koop wat je in elke onbemande berghut vindt.

Dagprogramma (afhankelijk van de weersomstandigheden):
Za.   :   Aankomst in Noorwegen en transfer ri Innerdalen.
Zo.   :   Transfer naar Innerdalen, eventueel dagtocht bij Oppdal of dagtocht bij de Innerdalshut.
Ma.   :   Dagtocht in de omgeving van de Innerdalshut.
Di.   :   2-Daagse langlauftrektocht met overnachting in de onbemande berghut Karvatn
Wo.   :   Vanuit de berghut Karvatn gaan we via een ander route weer terug naar de Innerdalshut.
Do.   :   Dagtocht in de omgeving van Innerdalshut.
Vr.   :   Dagtocht in de omgeving van Innerdalshut en daarna verlaten we deze berghut en gaan met het busje ri. trein, of dagtocht in de omgeving van Sunndalsora (op de weg terug naar de trein)
Za.   :   Vertrek naar Nederland.

Voor meer informatie over de langlaufreizen in Noorwegen: Algemene informatie
Bezoek ook deze pagina voor informatie: Winter reizenHet bergmassief Skardfjell (1700m.) toornt hoog uit boven de berghut .

Klik hier voor een korte foto impressie van Innerdalen.

  Aanvangsdata 2018:

Dit jaar is deze reis alleen te boeken als groepsreis, zie Groeps Arrangementen.

TerugLaatst bijgewerkt: Augustus 2017