Bergtoppen Tourweek

Dit jaar is deze reis alleen te boeken als groepsreis, zie Groeps Arrangementen.

Onderstaande reis vind plaats in Noord Noorwegen. Zo'n reis zou ook in Zuid-Noorwegen plaats kunnen vinden.

De naam zegt het al, tijdens deze week proberen we zoveel mogelijk bergtoppen te bezoeken. Uiteindelijk zullen de weersomstandigheden ter plaatse bepalen of dit ook gaat lukken.Hoger kan je op deze bergtop niet komen.


Deze reis vindt plaats in Narvik, Noord Noorwegen, hoog boven de Noordpoolcirkel. De onbemande berghutten in Noord-Noorwegen zijn luxer dan in Zuid-Noorwegen (er is verlichting in de hut), alleen is er geen eten in de hut. De route op de 1e dag is vrij makkelijk, we nemen dan ook waarschijnlijk 1 of 2 pullcars mee naar de berghut gevuld met lekker eten die we van te voren in Narvik ingekocht hebben.
Vanuit deze berghut maken we dagtochten naar bergtoppen in de omgeving, we langlaufen dus hoofdzakelijk met een licht dagrugzakje. De uitzichten vanaf de bergtoppen zullen zeer indrukwekkend zijn omdat we uitkijken over de zee, de fjorden en de vele steile bergtoppen om ons heen. De meeste van deze bergtoppen hebben een makkelijke zijde die met de ski's te beklimmen zijn.

Klik hier voor meer informatie over dit gebied

De deelnemers moeten beschikken over een goede conditie en meerdere weken tourlanglauf ervaring hebben. De hoogteverschillen kunnen per dag verschillen van 600 tot 900 meter. Omdat we hoofdzakelijk dagtochten maken kunnen deelnemers die dit willen een rustdag voor zichzelf nemen. Als het de hele week mooi weer is zal iedereen aardig vermoeid zijn, maar kunnen terugkijken op een schitterende week met mooie top uitzichten en, als de sneeuw goed is, mooie afdalingen!!
Voor meer informatie over de langlaufreizen in Noorwegen: Algemene informatie


Uitzicht vanaf een bergtop in Narvik.

  Aanvangsdata 2018:

Dit jaar is deze reis alleen te boeken als groepsreis, zie Groeps Arrangementen.

TerugLaatst bijgewerkt: Augustus 2017